Van een relaxte middag lunchen, een avond borrelen met een plank tot een broodje voor onderweg: de baguette is niet weg te denken uit ons bestaan. Om de baguette in het zonnetje te zetten, hebben we in dit artikel de lekkerste salades voor erop uitgeschreven. Eet smakelijk!
Zalmsalade met een frisse twist
Zalmsalade ken je waarschijnlijk al, maar weet je hoe je deze nét wat lekkerder maakt? Meng zuivelspread met flink wat gerookte zalm en een handjevol bieslook voor een zalmsalade met een extra frisse smaak. Er wordt vaak mayonaise gebruikt, maar juist de frisse zuivelspread zorgt voor een wat minder machtige smaak naast de vette zalm.
Aspergesalade met appel en geitenkaas
Lente betekent: asperges! En ook met asperges kun je een frisse, romige salade mee maken. Even weer wat anders dan je standaard eiersalade. Deze asperge salade met appel en geitenkaas is dan ook letterlijk de smaak van de lente op je baguette. Geloof ons, hier ga je je gasten mee verrassen.
Bieslook roomkaas van la La Place
Herinner je de iconische bieslook roomkaas van La Place nog? Nou; waarom niet zelf een poging wagen? Het is echt verrassend eenvoudig en oh zo lekker. Smeer het rijkelijk op je baguette en waan je weer even in die goede oude V&D tijd.
Tonijnsalade: Italiaans vakantiegevoel
Breng het vakantiegevoel naar je keukentafel met een goedgevulde Italiaanse tonijnsalade. Hoe? Voeg wat zongedroogde tomaat en olijven toe bij je tonijnsalade voor een Mediterraanse twist. Deze salade is overigens ook super lekker op een warme baguette uit de oven.
Oude kaassalade: Een Nederlandse klassieker
Nederlanders zijn kaasliefhebbers, dus ja, deze oude kassalade mocht niet ontbreken. Een mix van oude kaas, een beetje crème fraîche en wat verse kruiden; easy does it. Dit is niet zomaar een salade, dit is comfort food op zijn best. Lekker met een glas rode wijn bij de borrelplank.
Tip: Heb je een oudere baguette? Maak deze een beetje nat en stop het in de oven op 180 graden voor 5 minuten. Voila, weer een knapperig stuk brood. Is ‘ie echt te oud? Dan kun je er croutons van maken en in een afsluitbaar bakje bewaren. Lekker voor de salade!